Marinovaný tempeh

Autor receptu: peta5

Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, takto jednofarebene a bez omáčky, ale nie je.

Postup

  1. Pripravíme si všetko potrebné na marinádu. Tempeh si nakrájame na plátky hrubé asi tak 1cm.
  2. Namiešame marinádu.
  3. Nakrájaný Tempeh do marinády dôkladne namočíme a dáme do chladničky minimálne na hodinu.
  4. Zemiaky si očistíme, umyjeme pokrájame na kocky a dáme piecť do oleja do ktorého sme tesne pred zemiakmi pridali soľ, papriku a rascu. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme zapekať, občas pomiešame.
  5. Tempeh si opečieme na panvici z každej strany tak dve minúty. Pozor aby sa nespálil. Dáme na tanier, pokvapkáme pomarančovou šťavou.