Marinovaný tempeh
Autor receptu: peta5
Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, takto jednofarebene a bez omáčky, ale nie je.
Postup
- Pripravíme si všetko potrebné na marinádu. Tempeh si nakrájame na plátky hrubé asi tak 1cm.
- Namiešame marinádu.
- Nakrájaný Tempeh do marinády dôkladne namočíme a dáme do chladničky minimálne na hodinu.
- Zemiaky si očistíme, umyjeme pokrájame na kocky a dáme piecť do oleja do ktorého sme tesne pred zemiakmi pridali soľ, papriku a rascu. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme zapekať, občas pomiešame.
- Tempeh si opečieme na panvici z každej strany tak dve minúty. Pozor aby sa nespálil. Dáme na tanier, pokvapkáme pomarančovou šťavou.