Marinovaný losos s chrenovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier. Jeden plátok lososa položíme kožou nadol do kôpru.
  2. Lososa potrieme zmesou cukru a soli a posypeme podrveným čiernym korením, horčičnými semiačkami a novým korením.
  3. Takisto pokračujeme aj pri druhej polovičke lososa, potom obe polovičky spojíme (kožou von), zakryjeme ich alobalom a asi na 3 dni odložíme do chladu. Viackrát ich obrátime. Z marinovaného lososa odstránime kožu a korenie a pokrájame ho na veľmi tenké plátky.
  4. Omáčka: Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením a postrúhaným chrenom a zmiešame dokopy.