Marinovaný kapor Čuridlo

Autor receptu: nonna

Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či k nedeľnému obedu.

1
porcia
5 minút
príprava
38 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu jemne posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme hlivetkou a bielym korením a pokvapkáme Worcesterovou omáčkou z oboch strán.
  2. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 4-6 hodín.
  3. Medzitým uvaríme v osolenej vode dobre umytú reďkovku, cibuľu a celer domäkka. Reďkovku a cibuľu ošúpeme.
  4. Všetku zeleninu rozmixujeme.
  5. Maslo pomaly rozpálime a pol minutky na ňom oprážame na drobno pokrájaný cesnak.
  6. Pridáme 2ČL múky, vymiešame svetlú zápražku a zalejeme cca 1-1,5dl vývaru zo zeleniny. Pridáme bazalku a vymiešame.
  7. Nakoniec dobre vmiešame rozmixovanú zeleninu a opatrne osolíme.
  8. Rybu po marinovaní v chlade zaprášime z oboch strán zbytkom múky, opražíme na rozpálenom oleji a prekryjeme omáčkou.