Marinovaný kapor Čuridlo
Autor receptu: nonna
Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či k nedeľnému obedu.
1 porcia |
5 minút príprava |
38 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu jemne posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme hlivetkou a bielym korením a pokvapkáme Worcesterovou omáčkou z oboch strán.
- Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 4-6 hodín.
- Medzitým uvaríme v osolenej vode dobre umytú reďkovku, cibuľu a celer domäkka. Reďkovku a cibuľu ošúpeme.
- Všetku zeleninu rozmixujeme.
- Maslo pomaly rozpálime a pol minutky na ňom oprážame na drobno pokrájaný cesnak.
- Pridáme 2ČL múky, vymiešame svetlú zápražku a zalejeme cca 1-1,5dl vývaru zo zeleniny. Pridáme bazalku a vymiešame.
- Nakoniec dobre vmiešame rozmixovanú zeleninu a opatrne osolíme.
- Rybu po marinovaní v chlade zaprášime z oboch strán zbytkom múky, opražíme na rozpálenom oleji a prekryjeme omáčkou.