Marinované morčacie krídla fotorecept

marianne - fotkamarianne, 26. marca 2012
Marinované morčacie krídla (fotorecept)
Foto: marianne

Vyborne a s poharom cerveneho nemali chybu. Viem si ich predstavit aj na grile,vlastne boli povodne ucene na gril,tak sa pise v povodnom Zobraziť celý popis Vyborne a s poharom cerveneho nemali chybu. Viem si ich predstavit aj na grile,vlastne boli povodne ucene na gril,tak sa pise v povodnom recepte...urcite budu dobre aj kuracie kridla takto pripravene,kto radsej preferuje tie...

90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1/2 hlavky
1 vetvicka
4 PL
4 PL kvalitny
1 ks
 podla potreby
1/2 CL




Postup

  1. 1

    Vytlacime stavu z citrona,pridame do nej na kusky posekany cesnak,rozmarin,vinko,olej,bobkovy list,sol,korenie.Urobime marinadu.

    Marinované morčacie krídla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinadou starostlivo vynatierame kridla.

    Marinované morčacie krídla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechame marinovat 24 hodin.

    Marinované morčacie krídla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upecieme v rure.

    Marinované morčacie krídla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ....

    Marinované morčacie krídla (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Tvoj receptik mi padol vhod, nikdy neviem, ako tie kridla upravit, vacsinou z nich robim polievku...vdaka
rybarkuchar
Ideálne na gril - je tam všetko čo treba, nič navyše. Jedna perlička: raz som v stave pomätenia mysle kúpil marinádu na hydinu (asi som chcel ušetriť čas) ušla mi však jedna maličkosť - marináda bola robená s alkoholom. Krídelká sa nádherne namarinovali, na woku sa pekne do zlatova opiekli a potom to prišlo - zo zvyšnej marinády som chcel urobiť omáčku, vylial som ju na rozpálený wok a výsledok bol jasný. Plameň do výšky 1 m, zhorené obočie a čierne krídelká. Ešteže to bolo na záhrade, inak by som musel vymaľovať.
marianne69
@rybarkuchar no ono to znie,ze by sa clovek aj pousmial,ale mne sa stalo raz na jednej grilovacke, ze grilujuci kolega dopadol este horsie,okrem spominaneho metroveho plamena a obhoreneho obocia,sme s nim leteli na pohotovost aj s popaleninami,v tom soku sa tak zlakol,ze este na seba povylieval co sa dalo,aj tvar mal chudak popalenu nie vela,ale predsa.Takze opatrne! @martamm vdacne:-)
rybarkuchar
@marianne69 - kto má škodu má aj posmech. Hneď som si vypočul od kamarátov pozmenený reklamný slogan: "Správny chlap dokáže grilovať jednou rukou - lebo v druhej má hasiaci prístroj"
marianne69
...nic si z toho nerob aj majster kat sa utne:-)no na niekom to zhoret muselo a bol si vdacnym objektom:-DDD
evanaaa
Ja som asi dvakrát piekla morčacie krídla, a práve dnes som robila z nich polievku, ozaj je na nich veľa mäsa, polievka z nich je dobrá.
marianne69
@evanaaa pravdupovediac ja mam radsej morcacie kridla v polievke ako kuracinu,vyvar mi viac chuti...ale tieto boli obrovske,tak som ich dala na pekac...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia