Kuracie rezne
Kuracie rezne

Marinované kuracie rezne videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. septembra 2021

Pripravte si rezne na trocha iný spôsob, než ten každodenný, klasický :-) Budete veľmi príjemne prekvapený vynikajúcou chuťou takto pripravených rezňov. Táto marináda Zobraziť celý popisPripravte si rezne na trocha iný spôsob, než ten každodenný, klasický :-) Budete veľmi príjemne prekvapený vynikajúcou chuťou takto pripravených rezňov. Táto marináda dodáva mäsu nielen príjemnú chuť, ale aj jemnosť a vláčnosť!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/09/marinovane-kuracie-rezne-jemne-vlacne.html?m=1

6
porcií
Marinované kuracie rezne (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

6 ks vykostené, bez kože
 na vyprážanie
Na marinádu:
3 PL
1 ks
1 PL klasická
1 KL
1 KL
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Ja som ako prvé vykostila 6 stehien a následne z nich stiahla kožu. Ak sa vám nechce vykosťovať, tak si jednoducho kúpte už hotové, alebo dajte stehná vykostiť u mesiara :-) To je už každého vlastné rozhodnutie :-)

  2. 2

    Následne si pripravíme marinádu. Postrúhanú cibuľu, jogurt, horčicu, korenie, chilli a soľ zmiešame. Mäso poukladáme do pripravenej marinády a necháme 2 hodiny postáť. Môžete aj dlhšie, dokonca aj cez noc nechať, je to len na vás. Nám sa osvedčila chuť po dvoch hodinách marinovania :-)

  3. 3

    Po odstátí mäso podľa vlastnej voľby môžeme od marinády trochu očistiť, alebo neočistiť :-) A potom už len celkom klasicky v trojobale (hladká múky, vajce, strúhanka) obaliť a v dostatočnom množstve oleja z oboch strán vypražiť.

  4. 4

    Rezne sú veľmi chutné, marináda im dodáva nielen výnimočnú chuť, ale aj vláčnosť a mäkkosť :-) Ja som k nim podávala zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!

    Marinované kuracie rezne (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminanazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Povedené řízečky, chutné a budou se rozplývat na jazyku. Mají jednu chybu, nemám je před sebou na talíři! Povedený receptík! Cesmínko, narobila si mi chutě hmm
afataga
Taka marinada je vdacna zalezitost, obcas robievam, vzdy dam nejake ine veci do nej, rada pouzivam bylinky. Da sa to vyprazit aj bez obalovanie, ja ked obalujem, tak len v stuhanke. Tvoje vyzeraju naramne fajne.
cesminaz
@rubyrom @haji dakujem vám pekne za komentíky a nahliadnutie :-) @afataga más pravdu, marinády sú výborná vec, super ochutia a zvláčnia mäso :-) Ja som raz skúšala z marinády rovno do strúhanky a potom vyprážať, ale tá strúhanka z mäsa pri pečení z časti opadávala :-/ Takže odvtedy ja stále už len takto klasicky obalujem :-) Dik pekne za koment a nakuknutie :-)
terinka55
Dobre si veru navarila. Robím s cesnakom. S cibuľou som ešte nerobila, je čas. Ďakujem Ti😀
kucharka
Včera večer som mäso “napácovala” a dnes sme mali výborný obed.
Deťom veľmi chutilo, mäso bolo jemné a dcéra hovorila, že má chuť ako “slížiková polievka”, čo je u nás obľúbený kurací vývar :-))
Ďakujem za recept.


cesminaz
@kucharka (26.9.2021 21:47)

Super, som rada že si vyskúšala :-) A to dcérine prirovnanie beriem ako kompliment ;-)) Vdaka za odozvu, pozdravujem!
1x fides
tomeska
Tiež som prišla na chut' jogurtovej marináde, len je po každý raz iná. Niekedy len jogurt a grilovcie korenie. A ked' je marinády viac, tak len rozklepnem do nej vajíčko a vymiešam kašu na obalenie, a potom uz len strúhanka a smažím. Pár krát som skúsila i krkovičku a tiež to bolo dobré.
kimlo
Vyskúšal som, je to výborné, všetkým doporučujem… vďaka za recept. 👍😋


cesminaz
@kimlo (26.3.2023 13:08)

Super @kimlo som velmi rada, že si vyskúšal a že chutí🙂 Vdaka ti za odozvu a prajem ešte pekný deň.