Kuracie rezne

Marinované kuracie rezne (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Pripravte si rezne na trocha iný spôsob, než ten každodenný, klasický :-) Budete veľmi príjemne prekvapený vynikajúcou chuťou takto pripravených rezňov.* Táto marináda dodáva mäsu nielen príjemnú chuť, ale aj jemnosť a vláčnosť!

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Ja som ako prvé vykostila 6 stehien a následne z nich stiahla kožu. Ak sa vám nechce vykosťovať, tak si jednoducho kúpte už hotové, alebo dajte stehná vykostiť u mesiara :-) To je už každého vlastné rozhodnutie :-)
  2. Následne si pripravíme marinádu. Postrúhanú cibuľu, jogurt, horčicu, korenie, chilli a soľ zmiešame. Mäso poukladáme do pripravenej marinády a necháme 2 hodiny postáť. Môžete aj dlhšie, dokonca aj cez noc nechať, je to len na vás. Nám sa osvedčila chuť po dvoch hodinách marinovania :-)
  3. Po odstátí mäso podľa vlastnej voľby môžeme od marinády trochu očistiť, alebo neočistiť :-) A potom už len celkom klasicky v trojobale (hladká múka, vajce, strúhanka) obaliť a v dostatočnom množstve oleja z oboch strán vypražiť.
  4. Rezne sú veľmi chutné, marináda im dodáva nielen výnimočnú chuť, ale aj vláčnosť a mäkkosť :-) Ja som k nim podávala zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminanazuenal.blogspot.com a na Youtube