Marinované bravčové mäso na ananáse

Autor receptu: sisok

Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.
  2. Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.
  3. Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.
  4. Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.
  5. Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.
  6. Podávame s bielou ryžou.
  7. Dobrú chuť!