Marinované bravčové mäso na ananáse
Autor receptu: sisok
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento
recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.
- Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.
- Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.
- Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.
- Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.
- Podávame s bielou ryžou.
- Dobrú chuť!