Pečená paprika

Marinovaná pečená paprika

Autor receptu: redakcia

Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.

4
porcie
40 (+ marinovanie) minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Postup

  1. Mäsité červené a žlté papriky rozštvrtíme a poukladáme šupkou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 °C pečieme v hornej časti asi 20 minút, kým sa na šupke nezačnú tvoriť tmavé miesta.
  2. Medzitým ošúpeme strúčiky cesnaku a najemno ho nasekáme. Zväzok čerstvého majoránu nasekáme najemno. Upečenú papriku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť, ostrým nožom odstránime šupku.
  3. Papriku navrstvíme do pohára, každú vrstvu posypeme soľou, majoránom, cesnakom, čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nakoniec zalejeme olivovým olejom a necháme marinovať 5 hodín v chlade.