Bravčová panenka

Marinovaná panenka v pivnom cestíčku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr pripravíme marinádu asi z dvoch deci piva a trošky kvalitnej sójovej omáčky. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, jemne rukou roztlačíme a necháme odležať v marináde aspoň 30 minút.
  2. V miske rozšľaháme vajcia, osolíme, pridáme trošku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, čerstvé lístky tymianu a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nevznikne redšie, hladké cestíčko.
  3. Mäso poprášime hladkou múkou, obalíme v cestíčku a vypražíme na rozohriatej masti dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou servítky.