Bravčová panenka
Marinovaná panenka v pivnom cestíčku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr pripravíme marinádu asi z dvoch deci piva
a trošky kvalitnej sójovej omáčky. Bravčovú panenku
nakrájame na medailóniky, jemne rukou roztlačíme
a necháme odležať v marináde aspoň 30 minút.
- V miske rozšľaháme vajcia, osolíme, pridáme
trošku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, čerstvé lístky tymianu
a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame,
kým nevznikne redšie, hladké cestíčko.
- Mäso poprášime hladkou múkou, obalíme
v cestíčku a vypražíme na rozohriatej masti dozlatista.
Prebytočný olej odstránime pomocou servítky.
|