Marinovaná červená kapusta k pečenému mäsu

Autor receptu: pusta

Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala som, posunula som dalším a chutil nám. Odvtedy stále absolvuje svoje úspešné turné u nás i v zahraničí, preto som sa rozhodla s Vami o túto dobrotu podeliť

5-6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme aj: papierový filter na kávu, vajíčko na čaj alebo gáza Kapustu prekrojíme na polovicu, odstránime koštiaľ a vonkajšie klisty, pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy Prilejeme vodu, šťavu z pomarančov, citrona, pridáme soľ a vetky koreniny, ocot, dobre premiešame a odložíme na 48 hodín do chladničky.Potom kapustu scedíme, zachytenú šťavu odložíme.
  2. Do suchého hrnca nasypeme cukor a za stáleho miešania urobíme svetlý karamel, ktorý podlejeme polovicou odloženej marinády, primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme Primiešame kapustu, podlejeme zvyšnou marinádou, pridáme nastrúhané jabko a prikryté dusíme takmer do mäkka.
  3. Doladíme chuť octom, ev. cukrom, p,p. dosolíme. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyselá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, najčastejšie k pečenej husi alebo kačici, ale aj k iným divým vtákom.