Margecianský gruľovník

babajaga - bez fotkybabajaga, 13. októbra 2012

Recept pochádza z okolia Margecian, je ľahký na prípravu aj na žalúdok. Pripravujem ho, keď potrebujem niečo chutné a pri tom ľahké. Je dobré Zobraziť celý popisRecept pochádza z okolia Margecian, je ľahký na prípravu aj na žalúdok. Pripravujem ho, keď potrebujem niečo chutné a pri tom ľahké. Je dobré ako príloha k hocičomu...

6 - 8
porcií
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
20 dkg
1,5 - 2 čl




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme, necháme vychladnúť. Zemiaky na jemno postrúhame, osolíme pridáme vajíčko a hladkú múku: Na pracovnej doske z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Z cesta urobíme valček z ktorého odkrajujeme kúsky, potom vyvaľkáme na placku priemer asi 20 cm, takto pripravené placky pečieme na suchej teflónovej panvici, upečenú placku potrieme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

gabculka
O gruľovníku som dnes videla reportáž v TN. Dík za recept, lebo nevedela som presne ako sa to robí :)
medulienka122
moja mamka ich tiež zvykla robiť, myslím, že ona ich volala"krumplilángoš", ja so ich ešte nikdy nerobila, nevedela som recept
alexdidi
Klasické lokše....pôvodne pečené priamo na platni "šparheta",ak máme plyn tak na liatinovej platni a pri el.šporáku na teflóne....sú vynikajúce hlavne teraz k husacinke či kačacinke,ale aj samotné s kyslým mliekom ako výborná večera...
valeri
Vlastne som ho robila minulý týždeň a ani som o tom nevedela, u nás sú to lokše. Aj dnes som z nich vybrala z mrazáku a budú s kačacou masťou a kačacou pečienkou. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia