Margecianský gruľovník

Autor receptu: babajaga

Recept pochádza z okolia Margecian, je ľahký na prípravu aj na žalúdok. Pripravujem ho, keď potrebujem niečo chutné a pri tom ľahké. Je dobré ako príloha k hocičomu...

6 - 8
porcií
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme, necháme vychladnúť. Zemiaky na jemno postrúhame, osolíme pridáme vajíčko a hladkú múku: Na pracovnej doske z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Z cesta urobíme valček z ktorého odkrajujeme kúsky, potom vyvaľkáme na placku priemer asi 20 cm, takto pripravené placky pečieme na suchej teflónovej panvici, upečenú placku potrieme roztopeným maslom.