Mangoldový nákyp
Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mangold je veľmi široko použiteľná zelenina.* A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Každá mištička je cca 1 porcia. Môžeme si k nemu pridať ako prílohu paradajky.
4 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút na 170 °C |
Postup
- Surový mangold rozmixujeme.
- Žĺtky prešľaháme s cukrom a maslom. Netreba šľahať dlho až do peny, len premiešať spolu.
- Pridáme rozmixovaný mangold, nastrúhaný syr, tvaroh, múku a smotanu. Dobre premiešame.
- Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Malé misky (na 1 porciu) vymastíme a zľahka vysypeme jemnou strúhankou. Do misiek dáme hmotu.
- Misky dáme na plech a v rúre na 170 °C pečieme asi 25-30 minút.
- Vyberieme z rúry a ihneď podávame.