Mangoldový nákyp

Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mangold je veľmi široko použiteľná zelenina.* A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Každá mištička je cca 1 porcia. Môžeme si k nemu pridať ako prílohu paradajky.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Surový mangold rozmixujeme.
  2. Žĺtky prešľaháme s cukrom a maslom. Netreba šľahať dlho až do peny, len premiešať spolu.
  3. Pridáme rozmixovaný mangold, nastrúhaný syr, tvaroh, múku a smotanu. Dobre premiešame.
  4. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  5. Malé misky (na 1 porciu) vymastíme a zľahka vysypeme jemnou strúhankou. Do misiek dáme hmotu.
  6. Misky dáme na plech a v rúre na 170 °C pečieme asi 25-30 minút.
  7. Vyberieme z rúry a ihneď podávame.