Mango brûlée a banánové lievance fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 11. augusta 2012

Suroviny

Lievance:
3 ks
1/4 hrnčeka
2 PL
1 hrnček
1/4 KL
1/4 KL
 štipka
Mango brûlée:
2 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pomarančovú šťavu a cukor.Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a vanilku. Metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou rozložíme cesto na lievance. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Robila som maličké lievance, vyšlo mi 24ks.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mango pozdĺžne popri kôstke prekrojíme z oboch strán.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na každý kus manga lyžičkou nalejeme trochu pomarančovej šťavy a posypeme lyžicou hnedého cukru.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme pod veľmi rozpáleným grilom, kým sa cukor neskaramelizuje do zlatohneda (u mňa 8 minút). Servírujeme teplé s citrónom, či limetkou. V receptoch na mango brûlée, ktoré som videla na internete je pomarančová šťava nahrádzaná napríklad rumom, citrónovou šťavou, prípadne sa mango posype len cukrom.

    Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
čarovné aranžmá na úvodnej fotke, nádhera! Máš talen na varenie a zmysel pre krásu :-)
marianne69
ooooo,...dakujem, pre mna maskrta prenaramna,vsetko co zboznujem a krasna lakava fotka...
evusik
úvodné foto nemá chybu.... a dobrota to musí byť prenáramná :-)
dogagador
ahoj @Zirafinka1 , ako zistim , ze mango pojde od kostky? este som take nezohnala, da sa pockat nejaky cas na "dozretie", alebo je to nejaky specialny druh? vdaka
2010
@zirafinka1 , robim trochu inac , nie si taka dolepena , nakrajat v supke a vybrat kyzicou alebo vyklopit



adkas
no prosim...:)))) dalsia skvela zalezitost:))) toto by mi chutilo tiez:)))
palokuchki
@zirafninka1 , obdivujem vsetky tvoje recepty. Toto je naozaj vynikajuca pochutka. S tymi krajanim manga mi to pripomenulo ako sme sa aj my s tym zo zaciatku zapasili.