Mango brûlée a banánové lievance fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.
-
2
Pridáme pomarančovú šťavu a cukor.Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame.
-
3
Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a vanilku. Metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja.
-
4
Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou rozložíme cesto na lievance. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Robila som maličké lievance, vyšlo mi 24ks.
-
5
Mango pozdĺžne popri kôstke prekrojíme z oboch strán.
-
6
Na každý kus manga lyžičkou nalejeme trochu pomarančovej šťavy a posypeme lyžicou hnedého cukru.
-
7
Pečieme pod veľmi rozpáleným grilom, kým sa cukor neskaramelizuje do zlatohneda (u mňa 8 minút). Servírujeme teplé s citrónom, či limetkou. V receptoch na mango brûlée, ktoré som videla na internete je pomarančová šťava nahrádzaná napríklad rumom, citrónovou šťavou, prípadne sa mango posype len cukrom.
bod 9 :))) @dogagador chcela vediet ako na tu kostku :) a na kostku som inu fintu nenasla. Akurat v tom tvojom videu maju taky sikovny odkostkovaci krajac. ten sa mi paci.