Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.
  2. Pridáme pomarančovú šťavu a cukor.Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame.
  3. Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a vanilku. Metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  4. Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou rozložíme cesto na lievance. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Robila som maličké lievance, vyšlo mi 24ks.
  5. Mango pozdĺžne popri kôstke prekrojíme z oboch strán.
  6. Na každý kus manga lyžičkou nalejeme trochu pomarančovej šťavy a posypeme lyžicou hnedého cukru.
  7. Pečieme pod veľmi rozpáleným grilom, kým sa cukor neskaramelizuje do zlatohneda (u mňa 8 minút). Servírujeme teplé s citrónom, či limetkou. V receptoch na mango brûlée, ktoré som videla na internete je pomarančová šťava nahrádzaná napríklad rumom, citrónovou šťavou, prípadne sa mango posype len cukrom.