Mangalicový chrbát so slanými egrešmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme oddýchnuť na teplom mieste asi 5 minút.
  2. Do hrnca dáme mlieko, smotanu, rozmarín a cesnak. Necháme zovrieť a za stáleho miešania sypeme polentu. Uvaríme krém a na konci pridáme maslo.
  3. Čerstvé egreše vložíme do slaného sirupu, ktorý urobíme z vody, cukru a hrubej morskej soli. Necháme lúhovať 24 hodín. Pri podávaní vsypeme do polentového krému.
  4. Repu očistíme a umyjeme. Nakrájame na tenšie plátky, osolíme okoreníme a opekáme pomaly na panvici. Na konci pridáme maslo.