Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme oddýchnuť na teplom mieste asi 5 minút.
- Do hrnca dáme mlieko, smotanu, rozmarín a cesnak. Necháme zovrieť a za stáleho miešania sypeme polentu. Uvaríme krém a na konci pridáme maslo.
- Čerstvé egreše vložíme do slaného sirupu, ktorý urobíme z vody, cukru a hrubej morskej soli. Necháme lúhovať 24 hodín. Pri podávaní vsypeme do polentového krému.
- Repu očistíme a umyjeme. Nakrájame na tenšie plátky, osolíme okoreníme a opekáme pomaly na panvici. Na konci pridáme maslo.
|