Mandľovo-jablkový koláč
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
80 minút na 160-180 °C |
Postup- Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanku a mlieko. Všetko dobre premiešame. Jednou tretinou cesta vyplníme dno vymazanej a strúhankou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm).
- Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká
ošúpeme a jadrovníky vykrojíme nožom tak, aby jablka zostali celé.
Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou. A naplnené jablká nanesieme do formy na cesto.
- Jablká rozložíme na cesto vo forme. Zvyšok plnky vmiešame do zvyšného cesta. Ktoré nalejem na jablká. Povrch zarovnáme pomocou stierky. Formu vložíme do rúry a pečieme.<br /><br />
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br />
Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br />
Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br />
Čas pečenia: asi 80 minút
- Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
|