Mandľovo-jablkový koláč

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
80 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanku a mlieko. Všetko dobre premiešame. Jednou tretinou cesta vyplníme dno vymazanej a strúhankou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm).
  2. Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká ošúpeme a jadrovníky vykrojíme nožom tak, aby jablka zostali celé. Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou. A naplnené jablká nanesieme do formy na cesto.
  3. Jablká rozložíme na cesto vo forme. Zvyšok plnky vmiešame do zvyšného cesta. Ktoré nalejem na jablká. Povrch zarovnáme pomocou stierky. Formu vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br /> Čas pečenia: asi 80 minút
  4. Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.