Mandľový koláč
Mandľové rezy so šafranom
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- V miske vyšľaháme celé vajcia. Do ďalšej misy dáme práškové sušené mlieko, mleté mandle, cukor, šafran a dobre premiešame.
- V malej panvici rozpustíme
maslo, potom ho nalejeme na
suchú mandľovú zmes a dobre premiešame.
Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a opäť dobre premiešame.
- Hmotu rozotrieme na plech
a pečieme v predhriatej rúre pri
170 °C zhruba 45 minút. Či je
koláč upečený, zistíme pomocou
drevenej špajle – keď je po pichnutí do cesta čistá, znamená to,
že cesto je upečené.
- Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, nesladíme. Koláč nakrájame na tenké rezy, ozdobíme mandľami
a podávame so šľahačkovo-mascarpone krémom.
|