Mandľový koláč

Mandľové rezy so šafranom

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vyšľaháme celé vajcia. Do ďalšej misy dáme práškové sušené mlieko, mleté mandle, cukor, šafran a dobre premiešame.
  2. V malej panvici rozpustíme maslo, potom ho nalejeme na suchú mandľovú zmes a dobre premiešame. Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a opäť dobre premiešame.
  3. Hmotu rozotrieme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C zhruba 45 minút. Či je koláč upečený, zistíme pomocou drevenej špajle – keď je po pichnutí do cesta čistá, znamená to, že cesto je upečené.
  4. Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, nesladíme. Koláč nakrájame na tenké rezy, ozdobíme mandľami a podávame so šľahačkovo-mascarpone krémom.