Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Martina Korbeliča
porcií
Postup
-
1
Mandľové lupienky nasypeme na plech a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 160 °C.
-
2
Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici dozlatista. Čili papričky očistíme, zbavíme jadierok a najemno posekáme.
- 3
Horkú a mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- 4
Do rozpustenej čokolády primiešame mandľové lupienky, píniové oriešky a čili.
- 5
Z hmoty tvarujeme väčšie kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Bonbóny necháme stuhnúť.
- 6
Babány olúpeme a rozmixujeme s acidofilným mliekom, limetkovou šťavou a medom. Pomaranče olúpeme a pripravíme z nich segmenty (kúsky zbavené aj vnútornej šupky).
- 7
Do dezertnej misky dáme mandľové bonbóny, zalejeme banánovým kefírom, pridáme pomarančové segmenty, dozdobíme mätou alebo medovkou a zvyšnými opečenými mandľovými lupienkami.
Tiež Čokoládové bonbóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu