Mandarínková rýchlovka fotorecept
Foto: Olinecka
Keď sa vám na poslednú chvíľu ohlási návšteva, tak toto je naozaj rýchle.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
4 PL teplá, nie horúca |
|
Dokončenie: | |
6-7 ks |
|
2-3 PL (na posypanie dna tortovej formy) |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno formy vysypeme kryštálovým cukrom. Mandarínky ošúpeme, prekrojíme na polovice rozložíme prekrojenou stranou nadol, viď foto.
-
3
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
4
Cesto rovnomerne nalejeme na rozložené mandarínky, uhladime.
-
5
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a uvoľníme z formy.
-
6
Preložíme na podnos tak, že koláč preklopíme - spodná časť s mandarínkami bude hore. Všetkým dobrú chuť.
Musí byť fajnota.
Ďakujem za krásny komentik.