Obrátený mandarínkový koláč
Obrátený mandarínkový koláč

Mandarínková rýchlovka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 8. februára 2020
Mandarínková rýchlovka (fotorecept)
Foto: Olinecka

Keď sa vám na poslednú chvíľu ohlási návšteva, tak toto je naozaj rýchle.

15 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
150 g
150 g
1 ČL
4 PL teplá, nie horúca
Dokončenie:
6-7 ks
2-3 PL (na posypanie dna tortovej formy)




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno formy vysypeme kryštálovým cukrom. Mandarínky ošúpeme, prekrojíme na polovice rozložíme prekrojenou stranou nadol, viď foto.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rovnomerne nalejeme na rozložené mandarínky, uhladime.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a uvoľníme z formy.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na podnos tak, že koláč preklopíme - spodná časť s mandarínkami bude hore. Všetkým dobrú chuť.

    Mandarínková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý postup, kombinace s mandarinkami, hmm Ráda bych ochutnala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia