Obrátený mandarínkový koláč s trojakou čokoládou videorecept
Výborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády. Využiť môžete trebárs aj zabudnuté kúsky od Mikuláša Zobraziť celý popisVýborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády. Využiť môžete trebárs aj zabudnuté kúsky od Mikuláša alebo z vianočného pečenia.
porcií
príprava
na 180 (teplý vzduch) °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
8 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
3 PL (na vysypanie formy) |
|
3 ks |
|
štipka |
|
250 g |
|
3 ČL |
|
50 g (biela, ružová, horká) |
|
Postup
-
1
Formu vymastíme maslom. Na dno formy rovnomerne rozsypeme 3 PL cukru.
- 2
Mandarínky olúpeme, prekrojíme na polovice poukladáme reznou plochou na dno formy tesne vedľa seba.
- 3
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajcia, cukor a štipku soli vyšľaháme dopenista. Len narýchlo zašľaháme rozpustené maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 4
Kúsky čokolády nasekáme, vmiešame do cesta a cesto nalejeme na mandarínky. Koláč pečieme na teplom vzduchu pri 180 °C asi 35 minút.
- 5
Či je koláč upečený, skontrolujeme špajdľou, vyberieme a necháme mierne vychladnúť. Ak je cesto v strede ešte nedopečené, pridáme ešte 10 minút.
- 6
Keď koláč trochu vychladne, odstránime boky formy a preklopíme. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež mandarínkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu