Obrátený mandarínkový koláč

Mandarínková rýchlovka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Keď sa vám na poslednú chvíľu ohlási návšteva, tak toto je naozaj rýchle.

15 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny.
  2. Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno formy vysypeme kryštálovým cukrom. Mandarínky ošúpeme, prekrojíme na polovice rozložíme prekrojenou stranou nadol, viď foto.
  3. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Cesto rovnomerne nalejeme na rozložené mandarínky, uhladime.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a uvoľníme z formy.
  6. Preložíme na podnos tak, že koláč preklopíme - spodná časť s mandarínkami bude hore. Všetkým dobrú chuť.