Obrátený mandarínkový koláč
Mandarínková rýchlovka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Keď sa vám na poslednú chvíľu
ohlási návšteva, tak toto je naozaj rýchle.
15 minút príprava |
35-40 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny.
- Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno formy vysypeme kryštálovým cukrom. Mandarínky ošúpeme, prekrojíme na polovice rozložíme prekrojenou stranou nadol, viď foto.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto rovnomerne nalejeme na rozložené mandarínky, uhladime.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a uvoľníme z formy.
- Preložíme na podnos tak, že koláč preklopíme - spodná časť s mandarínkami bude hore. Všetkým dobrú chuť.