Mandarínkový koláč
Mandarínkový koláč

Mandarínková bublanina s tvarohom fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 21. januára 2023

Tentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť. Tak neváhajte a pripravte si tento koláč Zobraziť celý popisTentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť. Tak neváhajte a pripravte si tento koláč tiež!

40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
120 g
1 ČL
100 ml
300 ml
350 g
1 bal.
Tvarohová náplň:
500 g
1 bal.
1 ks
2 dózy




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej peny (ak nemáme vanilkovú pastu, pokojne môžeme použiť aj vanilínový cukor).

  2. 2

    Do peny na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a kefír. Kefír dodá cestu po upečení textúru a vďaka oxidu uhličitému, ktorý prirodzene obsahuje, pôsobí aj ako pomocné kypridlo (spolu s práškom do pečiva).

    Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suché ingrediencie dôkladne premiešame a po častiach ručne primiešame k vaječnej pene. Cesto vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35 x 25 cm).

  4. 4

    Pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a vajíčkom dohladka. Náplň rozvrstvíme na cesto.

    Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky rovnomerne poukladáme na tvarohovú náplň. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40-45 minút.

    Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!

    Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia