Mandarínková bublanina s tvarohom fotorecept
Foto: slovakbaker
Tentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť. Tak neváhajte a pripravte si tento koláč Zobraziť celý popisTentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť. Tak neváhajte a pripravte si tento koláč tiež!
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
350 g |
|
1 bal. |
|
Tvarohová náplň: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
2 dózy |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej peny (ak nemáme vanilkovú pastu, pokojne môžeme použiť aj vanilínový cukor).
- 2
Do peny na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a kefír. Kefír dodá cestu po upečení textúru a vďaka oxidu uhličitému, ktorý prirodzene obsahuje, pôsobí aj ako pomocné kypridlo (spolu s práškom do pečiva).
- 3
Suché ingrediencie dôkladne premiešame a po častiach ručne primiešame k vaječnej pene. Cesto vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35 x 25 cm).
- 4
Pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a vajíčkom dohladka. Náplň rozvrstvíme na cesto.
- 5
Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky rovnomerne poukladáme na tvarohovú náplň. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40-45 minút.
- 6
Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!
Tiež mandarínkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu