Mamina plnená zaváraná paprika (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Robievame ju doma od nepamäti.Tento nálev je presne,ako máme radi na sladko-kyslo,mama umiešala ten správný pomer pre nás....používam ho aj na uhorky,čalamádu,kápiu. Sú tu podobné recepty,ale je zaváracia sezóna,tak sa možno niekomu pridá pre porovnanie.No a v zime výborná zeleninová príloha...

15-20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Papriku vyčistíme od jadrovníka a opláchneme vo vode.
  2. Kapustu nastrúhame na pásiky,mrkvu na hrubých slzách,cibuľu na tenké kolieska.Pridáme rascu,korenia,soľ.Necháme postáť aspoň 3 hodiny,kým pustí šťavu.
  3. Uvaríme si nálev z vody,cukru,octu a nakladača.Ja ho nechávam prechladnúť,až je vlažný.
  4. Vyčistenú papriku naplníme kapustovou zmesou z ktorej sme vytlačili šťavu a poukladáme do fliaš.
  5. Zalejeme nálevom,zaviečkujeme.
  6. Ja sterelizujem v rúre.Do hlbšieho pekáča nalejem tak vyše polovice vody,naukladám fľaše.
  7. Hotové prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.