Malinový tvaroháčik
Foto: anemarka
Jemné a krehučké cesto doplnené lahodným tvarohovým krémom s kontrastom kyslejších malín. Čo viac dodať? Jedna fantázia, Odporúčam každému mlsnému jazýčku. :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 šálky |
|
1 šálka |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
Plnka: | |
2 bal. |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
podľa chuti (maliny, ríbezle, jahody, čučoriedky...) |
|
Postup
-
1
Cesto si pripravíme zmiešaním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny. Teda olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V prípade ak bude cesto veľmi husté, pridáme trocha mlieka. Ak by bolo príliš riedke, pridávame múku. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech s papierom na pečenie.
- 2
Pokračujeme v príprave plnky. Tvarohy a kyslé smotany si spolu zmixujeme a postupne pridávame hrubú múku, vajce a práškový cukor podľa chuti. Túto plnku redšej konzistencie vylejeme na prvú polovicu cesta. Nemusíte sa ničoho báť, plnka má byť riedka. Vôbec sa nepreleje popod cesto.
- 3
Na plnku poukladáme vybrané ovocie. Ja som zvolila maliny, ktoré sa podľa mňa krásne doplňujú s tvarohom.
- 4
Na plnku s ovocím vylejeme druhú polovicu cesta. Takto to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 30 minút.
- 5
Koláčik je jemný, vláčny. V ústach sa vám krásne takmer rozpustí na jazyku.
Tiež malinový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskúšajte, neoľutujete :)
Dobrý deň, tvaroh bol v balení po 250g, smotana 200g. Ďakujem za komentár, nabudúce na to už nezabudnem :)