Malinový koláč
Malinový koláč

Malinový tvaroháčik

anemarka - fotkaanemarka, 14. augusta 2019
Malinový tvaroháčik
Foto: anemarka

Jemné a krehučké cesto doplnené lahodným tvarohovým krémom s kontrastom kyslejších malín. Čo viac dodať? Jedna fantázia, Odporúčam každému mlsnému jazýčku. :-)

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 šálky
1 šálka
2 bal.
1 bal.
3 ks
1/2 šálky
1 šálka
Plnka:
2 bal.
2 bal.
2 PL
1 ks
3 PL
podľa chuti (maliny, ríbezle, jahody, čučoriedky...)




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme zmiešaním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny. Teda olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V prípade ak bude cesto veľmi husté, pridáme trocha mlieka. Ak by bolo príliš riedke, pridávame múku. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Pokračujeme v príprave plnky. Tvarohy a kyslé smotany si spolu zmixujeme a postupne pridávame hrubú múku, vajce a práškový cukor podľa chuti. Túto plnku redšej konzistencie vylejeme na prvú polovicu cesta. Nemusíte sa ničoho báť, plnka má byť riedka. Vôbec sa nepreleje popod cesto.

  3. 3

    Na plnku poukladáme vybrané ovocie. Ja som zvolila maliny, ktoré sa podľa mňa krásne doplňujú s tvarohom.

  4. 4

    Na plnku s ovocím vylejeme druhú polovicu cesta. Takto to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 30 minút.

  5. 5

    Koláčik je jemný, vláčny. V ústach sa vám krásne takmer rozpustí na jazyku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi koláč páči, ukladám si ho. Tvarohové mám rada aj ovocie v ňom nechýba, kde je teda chyba? :-))))
staja
Koláčik vyzerá výborne, len by som uvítala, keby v surovinách pri označení množstva miesto balenie bola gramáž. Tvaroh aj smotana sa predávajú v rôznych baleniach 180g/200g/250g.
anemarka
@Staja (17.8.2019 11:33)

Dobrý deň, tvaroh bol v balení po 250g, smotana 200g. Ďakujem za komentár, nabudúce na to už nezabudnem :)
1x staja