Malinový koláč
Malinový tvaroháčik
Autor receptu: anemarka
Jemné a krehučké cesto doplnené lahodným tvarohovým krémom s kontrastom kyslejších
malín. Čo viac dodať? Jedna fantázia, Odporúčam
každému mlsnému jazýčku. :-)
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto si pripravíme zmiešaním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny. Teda olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V prípade ak bude cesto veľmi husté, pridáme trocha mlieka. Ak by bolo príliš riedke, pridávame múku. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech s papierom na pečenie.
- Pokračujeme v príprave plnky. Tvarohy a kyslé smotany si spolu zmixujeme a postupne pridávame hrubú múku, vajce a práškový cukor podľa chuti. Túto plnku redšej konzistencie vylejeme na prvú polovicu cesta. Nemusíte sa ničoho báť, plnka má byť riedka. Vôbec sa nepreleje popod cesto.
- Na plnku poukladáme vybrané ovocie. Ja som zvolila maliny, ktoré sa podľa mňa krásne doplňujú s tvarohom.
- Na plnku s ovocím vylejeme druhú polovicu cesta. Takto to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 30 minút.
- Koláčik je jemný, vláčny. V ústach sa vám krásne takmer rozpustí na jazyku.