Malinový koláč

Malinový tvaroháčik

Autor receptu: anemarka

Jemné a krehučké cesto doplnené lahodným tvarohovým krémom s kontrastom kyslejších malín. Čo viac dodať? Jedna fantázia, Odporúčam každému mlsnému jazýčku. :-)

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si pripravíme zmiešaním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny. Teda olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V prípade ak bude cesto veľmi husté, pridáme trocha mlieka. Ak by bolo príliš riedke, pridávame múku. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech s papierom na pečenie.
  2. Pokračujeme v príprave plnky. Tvarohy a kyslé smotany si spolu zmixujeme a postupne pridávame hrubú múku, vajce a práškový cukor podľa chuti. Túto plnku redšej konzistencie vylejeme na prvú polovicu cesta. Nemusíte sa ničoho báť, plnka má byť riedka. Vôbec sa nepreleje popod cesto.
  3. Na plnku poukladáme vybrané ovocie. Ja som zvolila maliny, ktoré sa podľa mňa krásne doplňujú s tvarohom.
  4. Na plnku s ovocím vylejeme druhú polovicu cesta. Takto to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 30 minút.
  5. Koláčik je jemný, vláčny. V ústach sa vám krásne takmer rozpustí na jazyku.