Malinový zákusok
Malinový zákusok

Malinový sen

manka1 - fotkamanka1, 1. júla 2018
Malinový sen
Foto: manka1

Mala som krásne maliny, tvaroh - a na jazyku chuť na niečo sladké malinové - tak vznikol tento Malinový sen - kombináciou.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
120 g
150 ml
100 g
150 g
30 g
1 bal.
2 dl
Plnka:
500 g
podľa chuti
3 dl
2 bal.
Malinové želé:
1/2 l
podľa chuti
1 l
3 bal. (40 g balenia)




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vymiešať s cukrom, pridávať olej, mlieko, múky, prášok do pečiva, kakao. Vyliať na plech vyložený papierom na pečenie - upiecť - 20 min na 180 °C.

  2. 2

    Tvaroh vymiešať s cukrom (ocukriť podľa chuti) - pridať vyšľahanú šľahačku - z mlieka a šľahačky v prášku - a natrieť na upečené cesto.

  3. 3

    Maliny trochu zvariť, popučiť vidličkou - doliať vodu na 1,3 l - v zvyšných 2 dl vody rozpustiť 3 Zlaté klasy - a teda spolu uvariť "puding" - resp. "falošnú želatínu". Samozrejme ocukriť podľa svojej chuti. Nechať trochu vychladnúť a po lyžičke dávať opatrne na zákusok - nechať dobre vychladnúť a stuhnúť a potom pokrájať.

  4. 4

    Chuť výborná - tie maliny robia takú plnú malinovú chuť. Dobrú chuť. (ten kto robí s klasickou múkou, tak je potrebné 300 g polohrubej múky

    Malinový sen  - obrázok 4

Diskusia k receptu

finczi
Aký pekný koláčik. Maliny ja osobne považujem za luxusné,chuťovo výnimočné ovocie. Zákusok tip top, celiatičky v mojej rodine sa potešia pohľadom aj receptu. Ďakujem za tip,KK. Pekný deň prajem !
1x haji
haji
Pěkný recept, oceňuji korpus pro celiatiky - nápadité použití dvou druhů mouky místo nějaké hotové sypké směsoviny. O krému a nádstavbě se Zlatým klasem nepochybuji. Rezy musí být výborné - malinově snové! Jsi šikulka!
motyka
Jééééj, keby tak bol tu predo mnou na mojom tanieri. Určite je výborný a krásny aj na pohľad. A aby bolo dielko !dokonané", tak pre chlapov na vrch "capnem" aj trocha šľahačky. To už nepôjdu ani na pivo. Malinový je pre nás výnimočný. Ukladám. KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia