Malinovo-jahodové rezy s mascarpone fotorecept
Foto: nikola166
Niečo s mascarpone a tenkým cestom - to bola odpoveď priateľa na otázku, čo mu mám upiecť. Tak som mu vykúzlila tento osviežujúci zákusok. Zobraziť celý popisNiečo s mascarpone a tenkým cestom - to bola odpoveď priateľa na otázku, čo mu mám upiecť. Tak som mu vykúzlila tento osviežujúci zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 balíčka |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Krém: | |
500 ml |
|
5 PL |
|
5 plátkov |
|
500 g |
|
Na zdobenie: | |
|
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Potom nasledujú žĺtky s cukrom, ktoré si tiež vyšľaháme do penista, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a olej.
-
2
Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
-
3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (môj má rozmery 25 x 30 cm) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút. Treba sledovať.
-
4
Pripravíme si plnku. Tu som použila mamkin super domáci džem, konkrétne malinovo-jahodový, preto som aj zákusok nazvala malinovo-jahodovým. Samozrejme môžte použiť aj iný džem podľa chuti a najlepší je s kúskami ovocia. Takže džem si preložíme do kastrólika, pomaličky zohrievame. Medzitým si rozmiešame v 100 ml vody vanilkový puding v prášku a keď nám džem začne vrieť, pridáme puding a plnka je hotová.
-
5
Ešte horúcu plnku nalejeme na upečené cesto. Necháme úplne vychladnúť.
-
6
Medzitým si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme dotuha. Pridáme mascarpone a práškový cukor. Všetko spolu vymiešame na hladký krém.
-
7
Plátky želatíny si namočíme do studenej vody. Po napučaní ich vložíme do mikrovlnky (max 30 sekúnd). Do horúcej želatíny vložíme 2 PL krému, rýchlo premiešame.
-
8
Ihneď vlejeme do zvyšného krému a prešľaháme.
-
9
Krém navrstvíme na vychladnuté cesto s plnkou, pekne uhladíme a vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. Ozdobíme podľa fantázie, ja som si vyrobila čokoládové hoblinky.
-
10
Len pre porovnanie - tu som piekla cesto z 5 vajec. Mne sa to tak osobne páči viac, ale čo by človek neurobil pre lásku :) Dúfam, že sa vám recept páči a že ho vyskúšate.
aj ja ho často používam, prvýkrát ma to napadlo, keď sa mi nepodarila želatínovo-ovocná plnka do torty a je to aj dobrý spôsob, ako zúžitkovať obrovské zásoby džemu, ktoré doma máme :)