Malinovo-čučoriedková torta

kucharocka123 - bez fotkyKucharocka123, 9. októbra 2018 8:33
Ďalšie recepty »

Osviežujúca torta s drobným ovocím.

12
porcií
15 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g studené
2 PL
50 - 100 ml ľadová
štipka
150 g (68 %)
250 g (16 %)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, cukru, studeného masla, ľadovej vody a štipky soli vymiesime krehké maslové cesto. Ľadovú vodu pridáme podľa potreby. Pracujeme rýchlo, lebo topením masla by sa cesto mohlo začať rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky na cca 1 hodinu.

  2. 2

    Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a horúcu postupne pridáme do chladnej kyslej smotany. Opatrne premiešame na hladký krém a odložíme do chladničky.

  3. 3

    Po vychladnutí cesto vyvaľkáme na veľkosť rozkladacej tortovej formy, preložíme do formy a dáme piecť na cca 40 minút pri teplote 175-180 °C. Po upečení vyberieme korpus z formy a necháme dobre vychladiť.

  4. 4

    Na vychladnutý korpus natrieme studený čokoládový krém. Krémom jemne natrieme aj boky korpusu. Vrch ozdobíme malinami a čučoriedkami a odložíme do chladničky najlepšie na noc, aby krém dobre stuhol. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist