Ovocná torta

Malinovo-čučoriedková torta

Autor receptu: kucharocka123

Osviežujúca torta s drobným ovocím.

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, cukru, studeného masla, ľadovej vody a štipky soli vymiesime krehké maslové cesto. Ľadovú vodu pridáme podľa potreby. Pracujeme rýchlo, lebo topením masla by sa cesto mohlo začať rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
  2. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a horúcu postupne pridáme do chladnej kyslej smotany. Opatrne premiešame na hladký krém a odložíme do chladničky.
  3. Po vychladnutí cesto vyvaľkáme na veľkosť rozkladacej tortovej formy, preložíme do formy a dáme piecť na cca 40 minút pri teplote 175-180 °C. Po upečení vyberieme korpus z formy a necháme dobre vychladiť.
  4. Na vychladnutý korpus natrieme studený čokoládový krém. Krémom jemne natrieme aj boky korpusu. Vrch ozdobíme malinami a čučoriedkami a odložíme do chladničky najlepšie na noc, aby krém dobre stuhol. Dobrú chuť!