Malinový dezert
Malinový dezert

Opitý malinový dezert pre dospelých

Jarmila Horváthová
, 17. júla 2023
Opitý malinový dezert pre dospelých
Foto: Shutterstock

Keď je teplo, nemá človek vždy chuť na pečené sladkosti. Viac osvieži ovocný pohár zo sezónneho ovocia.

5
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Krém:
375 g (Philadelphia)
130 g
75 ml
150 ml (33 %)
Vločky:
140 g
60 g
Malinová omáčka:
300 g
30 g
100 g
Na ozdobenie:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky opečieme nasucho na panvici a keď začnú voňať, pridáme cukor. Skaramelizujeme a necháme vychladnúť. Môžeme roztĺcť tĺčikom na mrveničku.

  2. 2

    Kým vločky chladnú, pripravíme krém a malinovú omáčku. Na krém najprv vyšľaháme smotanový syr s medom. Keď je zmes hladká, pridáme whisky a vmiešame do polotuha vyšľahanú šľahačku. Na malinovú omáčku zmiešame všetky uvedené prísady. Šťavu z citróna pridávame podľa chuti.

  3. 3

    Do pohárov striedavo vrstvíme ovsené vločky, whisky krém a malinovú omáčku. Necháme dobre vychladiť. Ozdobíme malinami a môžeme aj mätovými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia