Opitý malinový dezert pre dospelých
Jarmila Horváthová
, 17. júla 2023
, 17. júla 2023
Foto: Shutterstock
Keď je teplo, nemá človek vždy chuť na pečené sladkosti. Viac osvieži ovocný pohár zo sezónneho ovocia.
5
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Suroviny
Krém: | |
375 g (Philadelphia) |
|
130 g |
|
75 ml |
|
150 ml (33 %) |
|
Vločky: | |
140 g |
|
60 g |
|
Malinová omáčka: | |
300 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
|
|
Na ozdobenie: | |
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky opečieme nasucho na panvici a keď začnú voňať, pridáme cukor. Skaramelizujeme a necháme vychladnúť. Môžeme roztĺcť tĺčikom na mrveničku.
- 2
Kým vločky chladnú, pripravíme krém a malinovú omáčku. Na krém najprv vyšľaháme smotanový syr s medom. Keď je zmes hladká, pridáme whisky a vmiešame do polotuha vyšľahanú šľahačku. Na malinovú omáčku zmiešame všetky uvedené prísady. Šťavu z citróna pridávame podľa chuti.
- 3
Do pohárov striedavo vrstvíme ovsené vločky, whisky krém a malinovú omáčku. Necháme dobre vychladiť. Ozdobíme malinami a môžeme aj mätovými lístkami.
Tiež malinový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu