Malinová roláda
Malinová roláda

Malinová roláda fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 26. júla 2022
Malinová roláda (fotorecept)
Foto: helena10

Tvarohovo-šľahačkový krém s čerstvými lesnými malinami a korpus bez múky.

12-13 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
70 g
z 1/2 citróna nastrúhaná
70 g
50 g (alebo Maizena)
Krém:
250 ml (33 %)
1 PL
250 g
50 g v prášku (Dr.Oetker)
1 PL čerstvé, lesné
Okrem toho:
 domáci
 čerstvé, lesné
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Korpus: Z bielkov a cukru vyšľahám tuhý sneh. Nastrúham do neho citrónovú kôru (podľa vlastnej chuti a veľkosti citróna - môj bol malý) a miešam metličkou. Pridávam po jednom žĺtky, premiešam. Ďalej olej a nakoniec po častiach škrob (chýbalo mi asi 7 g - doplnila som Zlatým klasom v prášku).

  2. 2

    Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 °C za asi 12-13 minút. Pečte podľa vlastnej rúry.

  3. 3

    Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť. S týmto korpusom sa veľmi dobre manipuluje, nabudúce vyskúšam nerolovať ho po upeční, ale až naplnený... Prevrátiť si ho môžete na stranu, ktorá vám viac vyhovuje.

  4. 4

    Krém si pripravím vyšľahaním šľahačky s práškovým cukrom do polotuha a následne vsypem malinovú náplň, pridám tvaroh a do tuha vyšľahám. Primiešala som aj polievkovú lyžicu čerstvých lesných malín.

    Malinová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý korpus rozviniem, natriem džemom, krémom a na plnku rozložím čerstvé lesné maliny podľa vlastného uváženia. Následne naplnenú roládu zaviniem (môžete pomocou papiera na pečenie). Odložím do chladničky na niekoľko hodín, aby plnka stuhla.

  6. 6

    Ozdobím malinovú roládu podľa vlastného vkusu. Chutila vynikajúco - čerstvé lesné maliny dodali roláde fajnovú chuť. Koštovka bola spoločne aj s dobrými susedami.

    Malinová roláda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia