Malinová roláda fotorecept
Foto: helena10
Tvarohovo-šľahačkový krém s čerstvými lesnými malinami a korpus bez múky.
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
70 g |
|
z 1/2 citróna nastrúhaná |
|
70 g |
|
50 g (alebo Maizena) |
|
Krém: | |
250 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
250 g |
|
50 g v prášku (Dr.Oetker) |
|
1 PL čerstvé, lesné |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
čerstvé, lesné |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Korpus: Z bielkov a cukru vyšľahám tuhý sneh. Nastrúham do neho citrónovú kôru (podľa vlastnej chuti a veľkosti citróna - môj bol malý) a miešam metličkou. Pridávam po jednom žĺtky, premiešam. Ďalej olej a nakoniec po častiach škrob (chýbalo mi asi 7 g - doplnila som Zlatým klasom v prášku).
- 2
Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 °C za asi 12-13 minút. Pečte podľa vlastnej rúry.
- 3
Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť. S týmto korpusom sa veľmi dobre manipuluje, nabudúce vyskúšam nerolovať ho po upeční, ale až naplnený... Prevrátiť si ho môžete na stranu, ktorá vám viac vyhovuje.
- 4
Krém si pripravím vyšľahaním šľahačky s práškovým cukrom do polotuha a následne vsypem malinovú náplň, pridám tvaroh a do tuha vyšľahám. Primiešala som aj polievkovú lyžicu čerstvých lesných malín.
- 5
Vychladnutý korpus rozviniem, natriem džemom, krémom a na plnku rozložím čerstvé lesné maliny podľa vlastného uváženia. Následne naplnenú roládu zaviniem (môžete pomocou papiera na pečenie). Odložím do chladničky na niekoľko hodín, aby plnka stuhla.
- 6
Ozdobím malinovú roládu podľa vlastného vkusu. Chutila vynikajúco - čerstvé lesné maliny dodali roláde fajnovú chuť. Koštovka bola spoločne aj s dobrými susedami.
Tiež malinová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu