Malinová roláda
Malinová roláda (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Tvarohovo-šľahačkový krém s čerstvými lesnými malinami a korpus bez múky.
Postup
- Korpus: Z bielkov a cukru vyšľahám tuhý sneh. Nastrúham do neho citrónovú kôru (podľa vlastnej chuti a veľkosti citróna - môj bol malý) a miešam metličkou. Pridávam po jednom žĺtky, premiešam. Ďalej olej a nakoniec po častiach škrob (chýbalo mi asi 7 g - doplnila som Zlatým klasom v prášku).
- Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 °C za asi 12-13 minút. Pečte podľa vlastnej rúry.
- Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť. S týmto korpusom sa veľmi dobre manipuluje, nabudúce vyskúšam nerolovať ho po upeční, ale až naplnený... Prevrátiť si ho môžete na stranu, ktorá vám viac vyhovuje.
- Krém si pripravím vyšľahaním šľahačky s práškovým cukrom do polotuha a následne vsypem malinovú náplň, pridám tvaroh a do tuha vyšľahám. Primiešala som aj polievkovú lyžicu čerstvých lesných malín.
- Vychladnutý korpus rozviniem, natriem džemom, krémom a na plnku rozložím čerstvé lesné maliny podľa vlastného uváženia. Následne naplnenú roládu zaviniem (môžete pomocou papiera na pečenie). Odložím do chladničky na niekoľko hodín, aby plnka stuhla.
- Ozdobím malinovú roládu podľa vlastného vkusu.
Chutila vynikajúco - čerstvé lesné maliny dodali roláde fajnovú chuť.
Koštovka bola spoločne aj s dobrými susedami.