Malinová roláda

Malinová roláda (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Tvarohovo-šľahačkový krém s čerstvými lesnými malinami a korpus bez múky.

12-13 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Z bielkov a cukru vyšľahám tuhý sneh. Nastrúham do neho citrónovú kôru (podľa vlastnej chuti a veľkosti citróna - môj bol malý) a miešam metličkou. Pridávam po jednom žĺtky, premiešam. Ďalej olej a nakoniec po častiach škrob (chýbalo mi asi 7 g - doplnila som Zlatým klasom v prášku).
  2. Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 °C za asi 12-13 minút. Pečte podľa vlastnej rúry.
  3. Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť. S týmto korpusom sa veľmi dobre manipuluje, nabudúce vyskúšam nerolovať ho po upeční, ale až naplnený... Prevrátiť si ho môžete na stranu, ktorá vám viac vyhovuje.
  4. Krém si pripravím vyšľahaním šľahačky s práškovým cukrom do polotuha a následne vsypem malinovú náplň, pridám tvaroh a do tuha vyšľahám. Primiešala som aj polievkovú lyžicu čerstvých lesných malín.
  5. Vychladnutý korpus rozviniem, natriem džemom, krémom a na plnku rozložím čerstvé lesné maliny podľa vlastného uváženia. Následne naplnenú roládu zaviniem (môžete pomocou papiera na pečenie). Odložím do chladničky na niekoľko hodín, aby plnka stuhla.
  6. Ozdobím malinovú roládu podľa vlastného vkusu. Chutila vynikajúco - čerstvé lesné maliny dodali roláde fajnovú chuť. Koštovka bola spoločne aj s dobrými susedami.