Makový zákusok

Makový zákusok s citrónovou šľahačkou

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, jemne do nich vmiešame žĺtky a nakoniec pomletý mak. Masu rozdelíme na tri časti a na papieri na pečenie upečieme tri pláty pri teplote 165 °C asi 10 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Šľahačku vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, šťavu z dvoch citrónov a vanilkový cukor.
  3. Pláty pred plnením pokvapkáme citrónovou šťavou, spodný diel natrieme marhuľovým džemom, navrstvíme citrónovú šľahačku a tento postup ešte dvakrát zopakujeme. Navrch už len navrstvíme zvyšnú plnku a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Ozdobíme ovocím.