Makový zákusok
Makový zákusok s citrónovou šľahačkou
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
10 minút na 165 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, jemne do
nich vmiešame žĺtky a nakoniec pomletý mak.
Masu rozdelíme na tri časti a na papieri na pečenie upečieme tri pláty pri teplote 165 °C asi 10
minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
- Plnka: Šľahačku vyšľaháme dotuha, pridáme
práškový cukor, šťavu z dvoch citrónov a vanilkový cukor.
- Pláty pred plnením pokvapkáme citrónovou šťavou, spodný diel natrieme marhuľovým džemom, navrstvíme citrónovú šľahačku a tento postup ešte dvakrát zopakujeme.
Navrch už len navrstvíme zvyšnú plnku a posypeme
nastrúhanou citrónovou kôrou. Ozdobíme ovocím.
|