Makový koláč so slivkami
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 25. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 25. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Keďže v recepte sa nepoužíva kravské, ale kokosové mlieko, je tento koláč vhodný aj pre ľudí s neznášanlivosťou mliečnej bielkoviny a laktózy.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
185 g |
|
85 g mletý |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
180 ml |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
8 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 180 °C. Múku, mak a kypriaci prášok zmiešame v miske. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom, pridáme olej, kokosové mlieko a nakoniec suchú zmes. Dobre vymiešame.
- 2
Cesto nalejeme do formy (30 x 20 cm) vyloženej papierom na pečenie, na cesto rozložíme slivky nakrájané na kocky a koláč pečieme 30 minút.
Tiež slivkový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu