Slivkový koláč
Slivkový koláč

Makový koláč so slivkami

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 25. októbra 2021
Makový koláč so slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Keďže v recepte sa nepoužíva kravské, ale kokosové mlieko, je tento koláč vhodný aj pre ľudí s neznášanlivosťou mliečnej bielkoviny a laktózy.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

185 g
85 g mletý
160 g
1 bal.
180 ml
150 ml
2 ks
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 180 °C. Múku, mak a kypriaci prášok zmiešame v miske. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom, pridáme olej, kokosové mlieko a nakoniec suchú zmes. Dobre vymiešame.

  2. 2

    Cesto nalejeme do formy (30 x 20 cm) vyloženej papierom na pečenie, na cesto rozložíme slivky nakrájané na kocky a koláč pečieme 30 minút.

Diskusia k receptu