Makový koláč s krémom a ovocím

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
30 minút
na 170 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak. Bielky vyšľaháme zvlášť, hotové ich opatrne primiešame k ostatným surovinám. Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej zmes. Pečieme pri 170 °C 15 – 20 min.
  2. Bielu čokoládu, žĺtky, smotanu a cukor na miernom plameni zahrejeme, kým sa všetko nespojí. Odstavíme z ohňa a mixérom zašľaháme maslo. Zmes precedíme cez jemné sito a vylejeme na vychladnutú piškótu, ktorú sme nechali vo forme. Necháme vychladnúť a krájame porcie.
  3. Maliny s cukrom prevaríme, vymixujeme dohladka, precedíme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosladíme. Necháme vychladnúť.