Makovo-tvarohový koláč fotorecept

sneica - fotkasneica, 18. januára 2015
Makovo-tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: sneica

Mala som doma makovu plnku ktoru bolo treba spotrebovať.

20
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
200 g
100 g
1 ks
1/2 bal.
Tvarohová plnka:
50 g
750 g
200 g
1 bal.
1 bal.
2 ks
Maková plnka:
4 ks
trocha
2 bal.




Postup

  1. 1

    Zo surovin vypracujeme cesto.

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2/3 cesta roztlacime na dno plechu.

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky suroviny na tvarohovu plnku zmiesame....myslela som ze to bude hustejsie. Musela som dat tvaroh zapiect aby stuhol a potom som naniesla makovu plnku...

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozotrela som makovu plnku na tvaroh...v recepte je plnka dr.Oetker já som mala doma hotovou tak som použila tu.

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dozdobila som vrch cestom,a to som natrela zltkom v mlieku.

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A dopecieme...asi 25-30 min

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom už len nechat vychladnut a nakrajat...mnaaam

    Makovo-tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alena45
škoda tej titulnej fotky, recept ma zaujal, pretože od rána mám chuť na mak.
sneica
@havino a co by som sa urazala,som rada ze si nakukla receptik.Pozrela som aj ja ten tvoj...makove kolace ci buchty milujem a premna by bol hriech miesat makovu plnku s mukou...tento receptik je z dielne Dr.Oetker :)
momi
štedrákové typy koláčov zbožňujem. asi by som tiež urobila vlastnú makovú, veď je to jednoduché (aj s troškou rumu samozrejme:-)
sneica
tak som tu zase ...tieto tvoje gulicky nepoznam ale urcite obohatia moj stol pri prilezitosti...este raz vdaka :)
mezi
Zvysna makova plnka - u mna by to boli rezance s makom. 1 vajce, cierna muka a je to. Menej prace, riadu, zbytocne nepeceny mak a tvaroh. V tvarohu si zrusila chemicku pofstatu bielkovin, mak obsahuje viac vapnika ako mlieko. Plus obmefzeny cukor. Aby rezance vyzerali ako dezert, zalej to bielkovou ci rumovou polevou (namiesto omastku)
sneica
@mezi ty si fakt super :D ale u mna by to rezance rozhodne neboli a este ti poviem ze mne na tomto nic zbytocne nebolo lebo ja som ho upiect chcela a okrem toho nam aj velmy chutil,takze urcite budem opakovat...mozno receptik ten co mi ponukas je super a ja aj zan dakujem len prepac ale rezance ako dezert by mi nik nejedol a popravde ani ja... :)
ivava1
ahoj, nemáš v tom recepte chybu ? nezdá sa mi, že by 100 g masla a jedno vajce spojilo pol kila suchých surovín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia