« Naspäť na tento recept

Makovo-jablkové buchty (fotorecept) verzia na vytlačenie

Buchty ako vatička.

Autor receptu: luwinka

Postup receptu

Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozmrvíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme s 1 dcl vlažného mieka a necháme vykysnúť. Do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej, soľ , pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.

Cesto máme pekne vykysnuté.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 2

Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kúsky. Pripravíme si plnku: Mak s cukrom vymiešame, jablká postrúhame a pridáme aj so šťavou k maku. Na kúsky cesta kladieme lyžičkou kôpky plnky.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 3

Zatočíme do buchty a prevrátime. Dáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Povrch potrieme olejom.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 4

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 5

Upečené buchty potrieme po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 6

A tu sa začali už papkať:-)
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 7

Na tanieriku.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 8

V reze.
Makovo-jablkové buchty (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




12
porcií
35
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist