Bezlepkové tartaletky
Makové tartaletky bez lepku s parížskou šľahačkou a malinami
Autor receptu: novalim
Chystáte rodinnú oslavu alebo párty s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť.* Naším dnešným
receptom na makové tartaletky bez lepku ohúrite naozaj každého. Plnené parížskym krémom a zdobené malinami budú
zaručene chutiť každému. Ak nemáte čas na prípravu cesta, pokojne použite namiesto toho naše hotové chladené linecké cesto.
A párty sa môže začať!
6-8 ks porcií |
45 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si cesto. Maslo spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme v mise do nadýchanej peny. Po jednom postupne zašľaháme vajcia. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, nemletý mak a soľ. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
- Kým sa cesto chladí, pripravíme si parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť smotanu
s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke. Vychladené nakoniec vyšľaháme.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Pomocou tartaletkových formičiek s priemerom asi 10 cm vykrajujeme kolieska. Formičku s cestom vždy obrátime a cesto prstami zatlačíme dovnútra na dno a aj po okrajoch. Každé cesto vo formičke popicháme vidličkou, potom uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 10 minút. Upečené tartaletky necháme vo formičkách vychladnúť.
- Parížsku šľahačku vložíme do cukrárskeho vrecka s tenšou ozdobnou špičkou a postupne nanášame do tartaletiek. Ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v chladničke.