Makové koláčiky
Makové koláčiky

Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom

myalab - fotkamyalab, 28. októbra 2019
Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom
Foto: Myalab

Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
80 g
150 g
500 g
3 PL pochúťková
1 ks (dreň)
1 PL nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií okrem džemu urobíme cesto. Najlepšie v kuchynskom robote. Neľakajte sa, že cesto bude čierne. Muž sa všelijako tváril, keď to videl. No bol to môj pokus a stál za to. Tiež som mala všelijaké myšlienky, ako to dopadne.

  2. 2

    Cesto aj keď bolo trošku na pohľad sypkejšie sa celkom dobre vaľkalo. Treba ho rozvaľkať na hrúbku cca 2,5 mm a vykrajovať vami zvolené tvary. Po upečení a vychladnutí plniť najlepšie domácim jahodovo-ríbezľovým džemom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, s radostí bych si dala ke kafíčku tvoje maková kolečka, musí být chutná.
1x myalab
martamm
500 grwmov masla? Ved to by som jedla samy tuk. Za mna nie, skoda, vyzeraju dobre
1x radost
elej
Včera som piekla ten koláč,no celé zlé nikdy som na jedlo nič zlé nepovedala ale v tom prípade som sa musela ozvať, škoda tých indegriencii ,neviem páni odkiaľ vzala ten recept ale palec dole