Makové koláčiky
Makové koláčiky

Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom

myalab - fotkamyalab, 28. októbra 2019
Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom
Foto: Myalab

Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
80 g
150 g
500 g
3 PL pochúťková
1 ks (dreň)
1 PL nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií okrem džemu urobíme cesto. Najlepšie v kuchynskom robote. Neľakajte sa, že cesto bude čierne. Muž sa všelijako tváril, keď to videl. No bol to môj pokus a stál za to. Tiež som mala všelijaké myšlienky, ako to dopadne.

  2. 2

    Cesto aj keď bolo trošku na pohľad sypkejšie sa celkom dobre vaľkalo. Treba ho rozvaľkať na hrúbku cca 2,5 mm a vykrajovať vami zvolené tvary. Po upečení a vychladnutí plniť najlepšie domácim jahodovo-ríbezľovým džemom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: