Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom
Foto: Myalab
Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií okrem džemu urobíme cesto. Najlepšie v kuchynskom robote. Neľakajte sa, že cesto bude čierne. Muž sa všelijako tváril, keď to videl. No bol to môj pokus a stál za to. Tiež som mala všelijaké myšlienky, ako to dopadne.
- 2
Cesto aj keď bolo trošku na pohľad sypkejšie sa celkom dobre vaľkalo. Treba ho rozvaľkať na hrúbku cca 2,5 mm a vykrajovať vami zvolené tvary. Po upečení a vychladnutí plniť najlepšie domácim jahodovo-ríbezľovým džemom.
Tiež makové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu