Makové koláčiky
Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom
Autor receptu: myalab
Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.
30 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Z uvedených ingrediencií okrem džemu urobíme cesto. Najlepšie v kuchynskom robote. Neľakajte sa, že cesto bude čierne. Muž sa všelijako tváril, keď to videl. No bol to môj pokus a stál za to. Tiež som mala všelijaké myšlienky, ako to dopadne.
- Cesto aj keď bolo trošku na pohľad sypkejšie sa celkom dobre vaľkalo. Treba ho rozvaľkať na hrúbku cca 2,5 mm a vykrajovať vami zvolené tvary. Po upečení a vychladnutí plniť najlepšie domácim jahodovo-ríbezľovým džemom.