Makové koláčiky

Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom

Autor receptu: myalab

Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií okrem džemu urobíme cesto. Najlepšie v kuchynskom robote. Neľakajte sa, že cesto bude čierne. Muž sa všelijako tváril, keď to videl. No bol to môj pokus a stál za to. Tiež som mala všelijaké myšlienky, ako to dopadne.
  2. Cesto aj keď bolo trošku na pohľad sypkejšie sa celkom dobre vaľkalo. Treba ho rozvaľkať na hrúbku cca 2,5 mm a vykrajovať vami zvolené tvary. Po upečení a vychladnutí plniť najlepšie domácim jahodovo-ríbezľovým džemom.