Makovo-višňové koláčiky
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 ks
porcií
porcií
8-10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
150 g mletý |
|
130 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Polovicu koláčikov necháme plných a polovicu v strede vykrojíme.
- 3
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňoch 8–10 minút. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme.
Tiež makové koláčiky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre