Makové koláčiky
Makové koláčiky

Makovo-višňové koláčiky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020
Makovo-višňové koláčiky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 ks
porcií
8-10 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
120 g
150 g mletý
130 g
1 ks
štipka
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Polovicu koláčikov necháme plných a polovicu v strede vykrojíme.

  3. 3

    Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňoch 8–10 minút. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia