Medovníky

Mäkké medovníky

Autor receptu: sweetniky

90-120 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s medom a zmäknutým maslom vyšľaháme, maslo pridávame po častiach.
  2. Pridáme perníkové korenie, sódu bikarbónu, cukor a preosiatu múku.
  3. Cesto vymiesime a necháme vychladnúť v uzavretej miske. S cesom sa dá pracovať aj hneď po vychladnutí, no viac sa mi osvedčilo keď som ho nechala 3-4 dni odležať na chladnom mieste.
  4. Studené cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečieme na 180 °C 8 minút.
  6. Upečené medovníky hneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  7. Zdobíme cukrovou polevou.