Majonézové slimáky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 3. februára 2012
Majonézové slimáky (fotorecept)
Foto: ailuj82

Kysnuté cesto na sladko aj slano :)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 ml vlažné
250 g
42 g
2 KL
4 PL
PLNKA:
 , syreček
 , cukor
 , syreček
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia a trochu vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku zmiešame s cukrom, soľou, pridáme majonézu, kvások a mlieko podľa potreby. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť 30-60 min.

    Majonézové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si plnku - pretlačený cesnak zmiešame so syrečkom (v črievku) a soľou. Bryndzu vymiešame tiež so syrečkom alebo so smotanou, podľa potreby osolíme.

    Majonézové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vykysnutého cesta odoberáme väčšie kusy, rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, natrieme plnkou a zrolujeme. Škoricové koláčiky: cesto vyvaľkáme, potrieme olejom/maslom a posypeme škoricou a cukrom, zrolujeme.

    Majonézové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostrým nožom pokrájame na trojuholníky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a

    Majonézové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečieme vo vyhriatej rúre. Plnku môžeme zvoliť aj inú....

    Majonézové slimáky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
U nás robievame niečo podobné, potierame margarinom vymiešanym
s žltkami tak je to trochu ako lístkové, a potom ešte podla chuti môže
ísť npr. šunka, klobáska, syr...
Len neviem čo je majolka, my miesime s olejom alebo masťou.
prepeč ale tiež nerozumiem, že škoricové cesto vyvalkame a zrolujeme, to je predsa plnka, prosím vysvetlit - dakujem
@pre zahraničie: áno Majolka je kupovaná majonéza. Pokiaľ tomu receptu dobre rozumiem tak cesto je robené s majonézou a dá sa použiť aj na slano (syrová, bryndzová plnka) alebo na sladko (škoricová plnka).
Cesto je s tou majonézou zaujímavé, @Ailuj82 máva veľmi dobre recepty tak jej to prepáčime. Pozrite aké má zlaté detičky a tie nedali mame pokoj keď písala tento recept. Ukladám lebo sa mi cesto veľmi páči. Si šikovná @Ailuj82 .
s majolkou som videla na českej televízii Nova dávali kysnuté buchty vtedy som si niekde rp zapísala a zabudla na to fajn že si to pripomenula môže to byť super cesto ved to sú vajíčka s dobre vymiešaným olejom - cesto je krásne a slimáčky ukážkové autorka chcela asi povedať , že plnka môže isť sladká alebo aj slaná je to ukážkové aj postu dik za rp.
Majokla je vlastne ochutená majonéza, nie tá neutrálna, tá zostáva stále majonézou. Donedávna sa majolka používala len ako ochucovadlo na studeno, teraz má už širšie použitie - na varenie, pečenie, do marinád, a...pardon - majolka, čo to pletiem....
Ďakujem za komentáre. Majonéza, majolka je hádam to isté. Ja používam najčastejšie Helmans.
A škoricové koláčiky: cesto sa rozvaľká, potrie maslom alebo olejom, posype škoricou a cukrom, zroluje a nakrája. Neviem, čo je tam nezrozumiteľné.

Pridaj komentár k receptu: