Majonézové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Kysnuté cesto na sladko aj slano :)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia a trochu vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku zmiešame s cukrom, soľou, pridáme majonézu, kvások a mlieko podľa potreby. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť 30-60 min.
  2. Urobíme si plnku - pretlačený cesnak zmiešame so syrečkom (v črievku) a soľou. Bryndzu vymiešame tiež so syrečkom alebo so smotanou, podľa potreby osolíme.
  3. Z vykysnutého cesta odoberáme väčšie kusy, rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, natrieme plnkou a zrolujeme. Škoricové koláčiky: cesto vyvaľkáme, potrieme olejom/maslom a posypeme škoricou a cukrom, zrolujeme.
  4. Ostrým nožom pokrájame na trojuholníky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a
  5. upečieme vo vyhriatej rúre. Plnku môžeme zvoliť aj inú....