Slané mafiny
Mafiny s quinoou a so špenátom
Autor receptu: redakcia
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
12 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Formu na mafiny vymastíme.
- Quinou opláchneme, zmiešame
s vývarom alebo s vodou a privedieme do varu. Prikryjeme a varíme približne
10 minút, alebo kým sa quinoa dôkladne nerozvarí a tekutina sa nevstrebe. Odstavíme zo sporáka a odložíme bokom.
- V panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju niekoľko minút, kým nezmäkne.
- Pridáme špenát a restujeme
2 minúty. Odstavíme z ohňa.
- Vo veľkej mise zmiešame uvarenú quinou, uvarený špenát a cibuľu, vajcia, nastrúhaný syr, oregano alebo tymian, cesnakový prášok, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Do pripravenej formy na mafiny dáme lyžicou pripravenú zmes, naplníme zhruba do 3/4.
- Na každý mafin dáme koliesko cherry paradajky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.