Slané mafiny

Mafiny s quinoou a so špenátom

Autor receptu: redakcia

Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu na mafiny vymastíme.
  2. Quinou opláchneme, zmiešame s vývarom alebo s vodou a privedieme do varu. Prikryjeme a varíme približne 10 minút, alebo kým sa quinoa dôkladne nerozvarí a tekutina sa nevstrebe. Odstavíme zo sporáka a odložíme bokom.
  3. V panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju niekoľko minút, kým nezmäkne.
  4. Pridáme špenát a restujeme 2 minúty. Odstavíme z ohňa.
  5. Vo veľkej mise zmiešame uvarenú quinou, uvarený špenát a cibuľu, vajcia, nastrúhaný syr, oregano alebo tymian, cesnakový prášok, soľ a korenie a dobre premiešame.
  6. Do pripravenej formy na mafiny dáme lyžicou pripravenú zmes, naplníme zhruba do 3/4.
  7. Na každý mafin dáme koliesko cherry paradajky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.