Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou

Autor receptu: pusta

Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne jednoduchou prípravou.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové plátky posypeme z oboch strán koreniacou zmesou na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme stáť. Cibuľu nakrájame na plátky, zázvor a cesnak na drobno, slaninu na kocky.
  2. Na oleji prudko opečieme plátky mäsa, vyberieme a až teraz osolíme a okoreníme . Do výpeku na panvici pridáme slaninu, cibuľu, zázvor, horčicu a všetko spolu orestujeme, posypeme paprikou, vložíme opečené mäso, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka.
  3. Podávame s dusenou tarhoňou a kyslou uhorkou.