Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Autor receptu: pusta
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne jednoduchou prípravou.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové plátky posypeme z oboch strán koreniacou zmesou na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme stáť. Cibuľu nakrájame na plátky, zázvor a cesnak na drobno, slaninu na kocky.
- Na oleji prudko opečieme plátky mäsa, vyberieme a až teraz osolíme a okoreníme . Do výpeku na panvici pridáme slaninu, cibuľu, zázvor, horčicu a všetko spolu orestujeme, posypeme paprikou, vložíme opečené mäso, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka.
- Podávame s dusenou tarhoňou a kyslou uhorkou.