Maďarské paprikové držky v bochníku
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
75 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a umyté držky zalejeme vodou, necháme zovrieť a po krátkom varení scedíme. Zalejeme novou vodou, osolíme a varíme domäkka. Odporúčam pridať k držkám pár bobkových listov a nové celé korenie – spríjemnia vôňu a chuť držiek. Uvarené držky scedíme, vývar odložíme a držky nakrájame na hrubé rezance.
- 2
Na rozpálenom tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlata, zaprášime ju múkou, krátko opražíme, pridáme papriku, necháme speniť a za stáleho miešania prilievame vlažný vývar z držiek. Varíme asi 20 minút. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a držky.
- 3
Všetko spolu krátko povaríme a dosolíme podľa chuti. Bochníky skrojíme a vnútro (striedku) vydlabeme, aby vznikol kotlík, naplníme ho a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nilenze ziskate dalsi stupen chuti, ale aj jedlo v nom vydrzi lepsie a nemusite sa bat, ze sa roztecie po stole.