Maďarské paprikové držky v bochníku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a umyté držky zalejeme vodou, necháme zovrieť a po krátkom varení scedíme. Zalejeme novou vodou, osolíme a varíme domäkka. Odporúčam pridať k držkám pár bobkových listov a nové celé korenie – spríjemnia vôňu a chuť držiek. Uvarené držky scedíme, vývar odložíme a držky nakrájame na hrubé rezance.
  2. Na rozpálenom tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlata, zaprášime ju múkou, krátko opražíme, pridáme papriku, necháme speniť a za stáleho miešania prilievame vlažný vývar z držiek. Varíme asi 20 minút. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a držky.
  3. Všetko spolu krátko povaríme a dosolíme podľa chuti. Bochníky skrojíme a vnútro (striedku) vydlabeme, aby vznikol kotlík, naplníme ho a podávame.