Čínske rezance

Ma jiang mian

Autor receptu: bugout

Je to naozaj rýchlovka, kde sa varia len rezance.* Snáď každý foodblog s čínskou kuchyňou má niečo obdobné na stránke pod rôznymi názvami. Je to inšpirácia hlavne pre ľudí, ktorí skúšali niečo z mojich čínskych receptov a ulahodil im čili olej lao gan ma (alebo ho poznajú aj bez môjho zásahu). Je to ideálna rýchla, priam expresná večera...

Postup

  1. K surovinám: Čínsku sezamovú pastu plnohodnotne tahini nenahradí. Takže ak ju nemáte, dajte viac arašidového masla. Čiže pol lyžice tahini a jeden a pol lyžice arašidového masla. Ak tahini bežne doma nemáte, kvôli tomuto ho nekupujte a kľudne ho vynechajte a pridajte arašidové maslo. Sezamovu chuť zabezpečí olej. Zeleninu som písal len príkladmo... Ja dávam prevažne šalátovú uhorku, ak nemá dám mungo klíčky z konzervy to mám vždy. K čili oleju som písal pri mapo tofu tak kuk tam.
  2. Dáme variť rezance, ja kupujem čínske pšeničné (sú hrubšie ako špagety) ale poslúžia vám akékoľvek. V miske, kde budeme jedlo podávať dobre zmiešame všetky ingrediencie a pridáme do nej uvarené rezance a na vrch nakrájanú zeleninu (na foto je na vrchu aj čínsky čili olej, tento konkrétny je s arašidmi)... To je všetko, môžeme jesť. Mali sme doma obdobie, keď sme dokázali zjesť fľašku čili oleja za pár dní.
  3. Ešte pár slov k octu. Nepoužívam čínsky čierny ocot chinkiang (priznám sa bez mučenia, že mi skrátka nechutí), ale používam tento čínsky čierny ochutený ocot: